El Pessebre Vivent

Quan arriba Nadal, el poble de Llers es bolca en una de les tradicions més estimades al poble: la celebració del Pessebre Vivent. Els jardins de Can Casagran, un bonic casal construït l'any 1908 que actualment acull la seu de l'Ajuntament, s'omplen amb més de 40 escenes representades per voluntaris de totes les edats.

El campament romà, el cau del dimoni, l'encantador de serps, els leprosos pidolaires, el bestiar, el caganer i el pixaner, les bruixes... un recorregut des de l'Anunciació fins a l'Establia ambientat en un Betlem clàssic recreat a través dels seus horts, el mercat, els oficis (hi trobem fusters, picapedrers, filadores, llenyataires, pastors), botigues i moltes altres escenes que ens transporten en el temps acompanyats d'efectes sonors i lumínics.

El Pessebre Vivent de Llers, impulsat per l'Associació Juvenil Brullersenca amb el suport de l'Ajuntament de Llers i de nombroses empreses de la comarca, va néixer l'any 1995. L'entrada és gratuïta i l'itinerari és apte per a persones amb mobilitat reduïda. A la sortida, s'ofereixen galetes i garnatxa als visitants i se'ls convida a fer una aportació voluntària per contribuir a la continuïtat de l'espectacle.